Restoran Baranjska kuća

Obiteljski etno-restoran, smješten u pitoresknom baranjskom selu Karanac. Etno restoran Baranjska kuća je obiteljski restoran, smješten u etno selu Karanac, u srcu Baranje, podno vinorodnog Banovog brda.

Tradicionalni proizvodi

Reprezentativni ručak

Geografsko porijeklo

Preporuka proizvođača

Uz restoran u kojem su oživljeni stari i već pomalo zaboravljeni recepti od puževa u umaku od kopriva i pečenog bagremovog cvijeta, grah gulaš u zemljanom loncu pa do klasičnih baranjskih specijaliteta kao što su fiš paprikaš, čobanac, šaran na rašljama, perkelt od soma s domaćim rezancima i mnogi drugi.

Osim dva prostora u kojima goste poslužujemo zimi (kapacitet od 60 i 70 osoba) raspolažemo i prostranim dvorištem koje se ljeti pretvara u terasu na kojoj gosti mogu uživati.

Restoran je prilagođen i našim najmlađim gostima za koje smo u zatvorenom dvorištu napravili igralište i postavili zanimljive sadržaje za kako bi im osigurali nezaboravnu zabavu. Uz sve to, restoran je i pet-friendly pa ćemo rado ugostiti i Vašeg ljubimca.

Ulica zaboravljenog vremena
Ulica je sve ovo vrijeme rasla kako bi Vam se danas pokazala u punom sjaju. Sastoji se od ukupno sedam starih ambara u kojima su smještene lončarska, stolarska i bačvarska radionica, tkalačka radionica, brijačnica i gostionica “Pod kruškom”.

U “Ulici zaboravljenog vremena” se nalazi i mlin na kojem meljemo dio svoga kukuruznog brašna, kovačevu kuću građenu na tradicionalan baranjski način – blatom i pljevom te ledaru u kojoj se nekada čuvao led s Dunava, a iznad nje nalazi se vidikovac s kojeg se pruža pogled na cijelo selo Karanac, Baranjsku planinu i predivne vinograde.

Kontakt osoba: Baranjska Kuća

Sjedište: Kolodvorska 99, Karanac

Telefon: +385 31 720 180 +385 98 652 900

E-mail: baranjskakuca@gmail.com

Web: www.baranjska-kuca.com/