Restoran Karaka

Kubo d.o.o. poduzeće je koje su osnovali osječki ugostitelji Krešimir Kuna i Dalibor Borota, te uspješno posluje već više od 10 godina.

Tradicionalni proizvodi

Reprezentativni ručak

Geografsko porijeklo

Preporuka proizvođača

DOMAĆI PEKMEZ, AJVAR I SVINJSKA MAST

Više...

TURŠIJA

Kiseli kupus, turšija, pečena paprika, također su domaće proizvodnje, rađeni po receptu naših baka i samim time nezaboravno su iskustvo za sve goste.

Više...

TELETINA ISPOD PEKE

Sviježa teletina sa narezanim povrćem i krumpirom Recept: 2kg. Rezličitih dijelova teletine Tikvice, mrkvu, luk i sviježu papriku izrežemo na krupnije djelove, 1 kg. Krumprira očistimo i izrežemo na četvrt, sve zajedno stavimo u tepsiju, začinimo malo maslinovim uljem,suncokretovim uljem, 2 žlice vegete, čaša vode. Sve dobro izmješati i umotati u alu foliju. Staviti peći na 200 stupnjeva, sat i pol vremena.

Više...

SLAVONSKA SARMICA

Mljeveno meso umotano u domaći kupus Recept: Mješano mljeveno meso 1kg. (junetine i svinjetine) stavimo u posudu, 1 jaje, žlica crvene slatke paprike, pola žlice ljute crvene paprike, malo papra, 10 dkg. Riže, 1 dcl. vruće vode da smjesa bude mekša. To sve dobro izmješamo i punimo listove kiselog kupusa, poslažemo u posudu jednu pored druge. Zalijemo vodom i kuhamo tri sata. Kada je gotovo napravimo laganu zapršku i zapržimo sarmu.

Više...

Slavonska zakuska

Više...

Juha

Više...

Kuhano sa sosom

Više...

Restoran Karaka ponosi se desetogodišnjom tradicijom kvalitete. Smješten na križanju dviju najprometnijih osječkih ulica, Divaltove i Trpimirove na vidljivom mjestu pa ga je iznimno lako pronaći. Popularno je mjesto za ručak mnogih osječana, poslovnih ljudi i turista. Ponuda se temelji na jelima s roštilja pripremljenim s pažnjom i dugogodišnjim iskustvom. Različiti prilozi, sezonsko voće i povrće te svakodnevno svježe namirnice, utječu da se gosti u restoran rado vračaju. Slastice su kao vrhunac blagovanja,osmišljene do najsitnijih detalja. Vinska karta bogata je raznolikim i stručno odabranim vinima. Interijer restorana odiše posebnošću i kreativnošću, a osoblje  restorana svojom ljubaznošću i profesionalnošću nastoji ispuniti svako očekivanje.

Njihov doprinos svakako je još jedan razlog više da se vratite i isprobate što više raznolikih jela koja restoran Karaka ima u svojoj ponudi.

Restoran uvelike vodi računa o tome da njeguje kulturu domaćih proizvoda bez umjetnih dodataka, što pokazuje činjenica da su svi suhomesnati proizvodi domaće izrade samog restorana.

Kiseli kupus, turšija, ajvar,  također su domaće proizvodnje, rađeni po receptu naših baka i samim time nezaboravno su iskustvo za sve goste.

Kontakt osoba: Dalibor Borota, direktor

Sjedište: Gornjodravska obala b.b, 31431 Osijek

Telefon: +385 31 275 490 +385 99 333 6363

E-mail: karakasank@kubo.hr

Web: www.kubo.hr

Lenta vremena