Obiteljska vinarija Gregurek

Obiteljska vinarija “Gregurek” iz Kneževih Vinograda crpi stoljetna iskustva ovog poznatog vinogradarskog kraja. Njezin kapacitet je respektabilan – 500 hektolitara, a prerađuje grožđe s padina Baranjske planine, uži lokalitet Goldbërg (Zlatno brdo) koje se tako naziva još od davnina kada su prve nasade vinove loze u Baranji gajili Rimljani. O visokokvalitetnom urodu grožđa s geografski zaštićenih lokaliteta stručno brine obitelj Gregurek, a posebice Ivan Gregurek, enolog i ovdašnji dugogodišnji vinogradarsko-vinarski stručnjak. U suvremenoj obiteljskoj vinariji pod njegovom su kontrolom sve faze proizvodnje, od prerade grožđa, preko dorade, pa do punjenje vina u butelje.

Tradicionalni proizvodi

Reprezentativni ručak

Geografsko porijeklo

Preporuka proizvođača

 

Diplomirani inženjer Ivan Gregurek jedan je od tvoraca čuvenih beljskih vina. Cijeli radni vijek proveo je u vinogradima i vinariji PIK-a Belje, a stečeno znanje i dugogodišnje iskustvo s ljubavlju je pretočio u vlastite vinograde, podrum i obiteljsko gospodarstvo.

Vrhunska graševina Gregurek na tržištu je svega nekoliko godina, a već je nagrađena brojnim priznanjima sa izložbe vina u Republici Hrvatskoj i susjednoj Mađarskoj – najznačajnije su zlatne medalje osvojene na vinskoj izložbi u mađarskom Pečuhu i na sajmu vina “Vinovita” u Zagrebu. Zahvaljujući tim odličjima i preporukama struke, te znanju, iskustvu i ljubavi spram grožđa i vina koja se godinama njeguje u obitelji, graševina “Gregurek” danas se nalazi na vinskim kartama naših eminentnijih hotela, restorana i vinoteka.

U obiteljskim vinogradima Gregurekovih, uz Graševinu, šire se i vrhunske sorte grožđa Chardonnay, Sauvignon i Cabernet Sauvignon. Veliku potporu na unaprjeđivanju vinograda i vinarstva Ivan Gregurek ima u supruzi Tereziji i sinu Ivanu koji je također diplomirani inženjer agronomije.

Gregurekovi romantično i staromodno, ali uporno i radosno cijene i vole svoj posao. Stoga je i logična njihova vjera da će im znanje, stručnost i ljubav prema grožđu i vinu osigurati budućnost. Jednako kao što oni predanim i temeljitim radom svojim vinima osiguravaju čudesne okuse.

Kontakt osoba: Ivan Gregurek

Sjedište: Glavna 50, 31309 Kneževi Vinogradi

Telefon: +385 31 730 929