OPG Matijević

Na Obiteljskom poljprivrednom gospodarstvu Matijević već se dugi niz godina bavimo proizvodnjom tradicionalnog domaćeg kulena. Svoju vrhunsku kvalitetu naš kulen postiže zahvaljujući spoju dugogodišnje obiteljske recepture, pažljivog odabira najkvalitetnijih sastojaka i posvećenosti visokim standardima procesa proizvodnje.

Tradicionalni proizvodi

Reprezentativni ručak

Geografsko porijeklo

Preporuka proizvođača

Kulenova seka

Više...

kulen

Vruhunski kulen dobivamo pomnim odabirom najkvalitetnijih dijelova svinjskog mesa koje potječe od domaćih godišnjaka dobivenih križanjem pasmina kako bi svojstva njihova mesa maksimalno doprinjela kakvoći samog kulena. Samo meso pažljivo se obrađuje i odvaja od tetiva, masnog i vezivnog tkiva, te se tako miješa sa domaćim začinima. Ključan začin u proizvodnji kulena je domaća baranjska crvena paprika, koja je zbog svoje kvalitete prepoznata u gurmanskim krugovima dijelm Hrvatske, a našem kulenu daje prepoznatljiv pikantan okus i karakterističnu crvenu boju. Kulen se nakon dimljenja prenosi iz pušnice u zreonu, gdje prirodnim putem zrije narednih 6 do 8 mjeseci koristeći blagodati povoljnih klimatoloških uvjeta i ruže vjetrova podno Banske kose.

Više...

Kulen

Vruhunski kulen dobivamo pomnim odabirom najkvalitetnijih dijelova svinjskog mesa koje potječe od domaćih godišnjaka dobivenih križanjem pasmina kako bi svojstva njihova mesa maksimalno doprinjela kakvoći samog kulena. Samo meso pažljivo se obrađuje i odvaja od tetiva, masnog i vezivnog tkiva, te se tako miješa sa domaćim začinima. Ključan začin u proizvodnji kulena je domaća baranjska crvena paprika, koja je zbog svoje kvalitete prepoznata u gurmanskim krugovima dijelm Hrvatske, a našem kulenu daje prepoznatljiv pikantan okus i karakterističnu crvenu boju. Kulen se nakon dimljenja prenosi iz pušnice u zreonu, gdje prirodnim putem zrije narednih 6 do 8 mjeseci koristeći blagodati povoljnih klimatoloških uvjeta i ruže vjetrova podno Banske kose.

Više...

TRADICIONALNA RECEPTURA
Kulen obitelji Matijević potpuno je prirodan proizvod od biranog mesa domaćih svinja, domaće paprike i drugih prirodnih začina, te ne sadrži konzervanse niti aditive. Tradicionalna obiteljska receptura za proizvodnju našeg domaćeg kulena brižno se usavršavala desetljećima, što je rezultiralo proizvodom koji je prepoznat kao vrhunski gurmanski užitak. Iako sam recept za prozivodnju kulena nije tajna, idealan omjer začina daje ovom kulenu njegovu jedinstvenost.

OBITELJSKA PROIZVODNJA
Kulen proizvodimo u objektu koji se nalazi na vlastitom obiteljskom gospodarstvu, a registriran je u upisniku objekata za proizvodnju tradicionalnih suhomesnatih proizvoda pri Ministarstvu poljoprivrede. Objekt je uređen i opremljen u skladu sa strogim zahtjevima Veterinarske uprave pri Ministarstvu poljoprivrede. Posebna pažnja pridaje se visokim higijenskim standardima od same obrade u klaonici, preko transporta i ulaska u naš proizvodni pogon, do konačne obrade mesa i proizvodnje kulena.

Kontakt osoba:

Sjedište: Košut Lajoša 10, Suza

Telefon: +38591 157 4768

E-mail: info@kulen-matijevic.hr

Web: www.kulen-matijevic.hr/